środa, 21 listopada 2012

Brussels sprouts / Brukselka



I realize that yesterday’s photo wasn’t too encouraging to make this dish, but I assure you it tastes great.

What you’ll need:
     -          10-15 Brussels sprouts
     -          ½ red onion
     -          1 clove of garlic
     -          1 sweet apple
     -          handful of raisins
     -          2 tablespoons of vegetable oil
     -          dark soy sauce
     -          salt and pepper

Soak raisins in some boiling water. Cube the onion, cut Brussels sprouts into halves and chop them to preferred size. In a large pan heat up oil add onions and fry over very small flame. Cube the apple (leaving the skin) not so finely and crush 1 clove of garlic. Pour chopped Brussels sprouts into the pan; add a little water and leave to settle. Then add the cubed apple, crushed garlic and drained raisins. Season with soy sauce, salt and pepper. Serve with grits.
Bon appétit!

Wiem, że wczorajsze zdjęcie nie zachęca do zrobienia tego dania, ale zapewniam, że smakuje przepysznie.

Składniki:
     -          10 do 15 brukselek
     -          ½ czerwonej cebuli
     -          1 ząbek czosnku
     -          1 słodkie jabłko
     -          garść rodzynek
     -          2 łyżki oleju do smażenia
     -          ciemny sos sojowy (lub przyprawa maggie dla tradycjonalistów)
     -          sól i pieprz

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, a brukselki przeciąg na połówki i posiekać do preferowanej wielkości. W dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę na bardzo małym ogniu. Jabłko pokroić w dużą kostkę (razem ze skórką) i zmiażdżyć 1 ząbek czosnku. Wsypać brukselkę na patelnię i dodać odrobinę wody. Dusić aż nabierze żywo zielonego koloru i trochę „usiądzie”. Następnie dodać jabłko, czosnek i odsączone rodzynki. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Podawać z kaszą.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz