Jak zrobić idealne kakao. :-)
1. Weź swój ulubiony kubek i nalej do niego pełnotłustego mleka.
2. Wlej mleko do rondelka, zostawiając ok. 1/4 w kubku.
3. Wsyp dwie duże łyżeczki dobrego, ciemnego kakao do kubka (nie kakao instant!) i ucieraj aż otrzymasz jednolitą, aksamitą konsystencję bez grudek.
4. Dodaj swoje ulubione przyprawy - ja lubię cynamon, imbir i gałkę muszkatołową. Dadaj tylko "czubek noża" przypraw, bo inaczej kakao będzie za ostre.
5. Zagotuj mleko i gorącym zalej kakao.
6. Wymieszaj i posłodź łyżeczką miodu.
Możesz udekorować swoje kakao tartą czekoladą, bitą śmietaną lub piankami.
Voila! Właśnie zrobiłeś idealne kakao! :-)
How
to make the perfect cocoa. :-)
1. Take
your favourite mug and fill it with whole milk.
2. Pour
most of the milk into a pan, living ¼ of it in the mug.
3. Put
two big teaspoons of good quality dark cocoa into the mug and whisk until you
have bump-free, velvet content.
4. Add
your favourite spices – I like cinnamon, ground ginger and nutmeg. You want to
add only “tip of a knife” of spices, because more of them would make the cocoa
too spicy.
5. Boil
the milk and pour it into the mug.
6. Stir
and sweeten with one teaspoon of honey.
You
can decorate your cocoa with grained chocolate, whipped cream or marshmallows.
Voila!
You’ve made the perfect cocoa! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz