I’ve been studying
for the last couple of hours and my brain just “said” to me – that does it, I
want sugar! So what a healthy eating person – like I try to be – would do? Make
crumble! It didn’t took much time because I used frozen fruit. I wrote the post
when it sat in the oven to save time. The sun is beautiful today so the
pictures are vivid. Now I’m going to eat my crumble, and you go make some for yourself.
:-) And then I’m going back to my books and tests.
Uczyłam się od paru godzin I w końcu mój mózg powiedział – dosyć, żądam
cukru! Więc co robi osoba, która zdrowo się odżywia – taka jaką próbuję być?
Robi Crumble! Nie zabrało wiele czasu, bo użyłam mrożonych owoców. Posta
napisałam kiedy siedziało w piekarniku, żeby zaoszczędzić czas. Słoneczko
dzisiaj pięknie świeci, więc zdjęcia wyszły bardzo „żywe”. Teraz zamierzam
zjeść moje „gorące okruszki” (znalazłam tą nazwę kiedyś w jednaj z moich książek
kucharskich – nie uważacie jest urocza i bardzo pasuje do tego rustykalnego
deseru? :-), a Wy śmigajcie do kuchni zrobić własne. :-) A potem wracam do
książek i testów.
Crumble for One / Gorące okruszki dla jednej osoby
For 500ml baking pan / na foremkę o pojemności 500ml
1 cup fruits / szklanka ulubionych owoców (ja miałam miks)
2 table spoons of oats
/ 2 łyżki płątków owsianych
1 table spoon of
whole-wheat flour / 1 łyżka mąki razowej
1 tablespoon of bran
/ 1 łyżka otrębów
1 table spoon of
brown sugar (or half a teaspoon of stevia) / 1 łyżka cukru trzcinowego (lub pół
łyżeczki stevii)
1 tablespoon of coconut
sour cream / 1 łyżka kwaśnej śmietany kokosowej
Tip of a teaspoon of baking powder / na czubku łyżeczki proszku do
pieczenia
Mix the ingredients
for crumble and sprinkle over the fruits. Bake in 180OC for 20-25
minutes. Enjoy! / Wymieszaj wszystkie składniki na kruszonkę I posyp nią
równomiernie owoce. Piecz w 180OC 20 do 25 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz